Znan je Naj blok v Ljubljani za leto 2018!

V sklopu tradicionalne akcije Za lepšo Ljubljano je občina razglasila Naj blok v Ljubljani za leto 2018. Naziv sta letos prejela kar dva bloka, in sicer na Bilečanski ulici 2 in 5.

V sklopu tradicionalne akcije Za lepšo Ljubljano je občina razglasila Naj blok v Ljubljani za leto 2018. Naziv sta letos prejela kar dva bloka, in sicer na Bilečanski ulici 2 in 5.

Z akcijo Naj blok v Ljubljani občina spodbuja stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da po svojih najboljših močeh vsakodnevno pripomorejo k temu, da bo njihov blok odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja. S tem se želi ohranjati zavedanje, da je Ljubljana mesto, ki ves čas stremi k zelenim aktivnostim na vseh področjih.

Zmagovalni stavbi, ki se nahajata v četrtni skupnosti Golovec na Bilečanski ulici 2 in 5, sta stari 41 let in imata skupaj več kot 320 stanovanjskih enot. V obnovo obeh je bilo vložene veliko volje, samoiniciativnosti in sodelovanja stanovalcev.

Poleg vseh kriterijev ocenjevanja je komisijo še dodatno prepričala skrbno negovana in urejena širša okolica obeh stolpnic ter samo dejstvo, da je kar dvema stavbama, ob tako velikem številu stanovalcev, uspelo izvesti tako obširne sanacije.

Stanovalci obeh zmagovalnih blokov so prejeli vsak po: plaketo, zastavo, 20 sadik vrtnice Ljubljana in ugodnejšo ponudbo elektrike za skupne prostore, ki so jo pripravili v Energetiki Ljubljana.

»Največja vrednost priznanja je, da ste stanovalci stopili skupaj,« je na dogodku dejal župan in s tem pohvalil njihovo medsosedsko sodelovanje.

Akcija poteka tretje leto

Akcija Naj blok v Ljubljani je zasnovana na pobudo meščana v letu, ko je Ljubljana nosila naziv zelena prestolnica Evrope 2016.

Letos je občina razglasila že tretji Naj blok v Ljubljani, akcija pa se bo nadaljevala tudi v prihodnje.

Naziv Naj blok 2016 so prejeli stanovalci stolpnice na Topniški 45, Naj blok 2017 pa stanovalci bloka na Smoletovi 12, 12a in 12b.