Začenja se nova sezona Knjižnice pod krošnjami

"Ustavi se. Vzemi si čas za dobro knjigo in jo prelistaj v pomirjujoči senci. Knjiga v naravi je pozabljeno zadovoljstvo."

foto: Knjižnica pod krošnjami | www.knjiznicapodkrosnjami.si/

Knjižnica pod krošnjami je zamišljena kot priročna zbirka branja. Med nabranimi knjigami, časopisi in revijami so zastopane vse zvrsti in mnogi formati, predvsem pa takšni, ki najbolj zapašejo v mirnem okolju izbranih mestnih površin.

Glavno vlogo imajo knjižne novosti, ki ponujajo vpogled v najnovejšo knjižno produkcijo. Knjižnica sodeluje s celo vrsto založb, zato je v njenih vrstah zbranih veliko svežih naslovov. Hišna specialiteta so tudi mnogi domači ter tuji časopisi in revije.

Iz preproste ideje knjig pod krošnjo se je Knjižnica pod krošnjami razvila v prepoznano in dobro obiskano parado branja, ustvarjanja in druženja. Če so bile nazačetku stalno prebivališče ležernega branja krošnje v Ljubljani, je naslov te zelene knjižnice vsako leto bolj mobilen. Zdaj Primorska, jutri gore, pojutrišnjem Evropa. Še vedno pa ostaja projekt zvest svojim temeljnim izhodiščem – v sodelovanju z založbami, partnerji in podporniki zagotavlja brezplačno branje, listanje in uživanje pod drevesi.

“Ustavi se. Vzemi si čas za dobro knjigo in jo prelistaj v pomirjujoči senci. Knjiga v naravi je pozabljeno zadovoljstvo.”
Knjižnica pod krošnjami

Lokacije
Knjižnice pod krošnjami najdete v Parku Tivoli, na Trnovski plaži, Ljubljanskem gradu, v Parku Zvezda (Ameriška Knjižnica pod krošnjami), v Vodnikovi domačiji Šiška (ta je odprta vse leto), na Petkovškovem nabrežju, v Družinskem centru Mala ulica, knjižnici, namenjenih otrokom pa sta v Viških vrtcihenota Jamova ter na OŠ Valentina Vodnika.

Knjižnice pod krošnjami ponujajo tudi bogat spremljevalni program, podrobnosti preverite na knjiznicapodkrosnjami.si.