Z marcem prihaja nova spletna aplikacija, ki bo nadomestila urbanomate

V začetku marca bo zaživela nova aplikacija Urbana On-line, ki bo uporabnikom omogočala udobno in enostavno polnjenje kartice ter nakup vseh vrst mesečnih vozovnic preko osebnega računalnika ali mobilnega telefona.

V začetku marca bo zaživela nova aplikacija Urbana On-line, ki bo uporabnikom omogočala udobno in enostavno polnjenje kartice ter nakup vseh vrst mesečnih vozovnic preko osebnega računalnika ali mobilnega telefona.

Uporabniki enotne mestne kartice lahko že sedaj spremljajo stanje in zgodovino transakcij na svoji Urbani. Po novem pa bo preko osebnega računalnika ali mobilnega telefona možno tudi polnjenje kartice ter nakup vseh vrst mesečnih vozovnic.

Zapis nakupa mesečne vozovnice se bo na kartico prenesel ob prvem dotiku na validatorju v avtobusih, zapis kupljenega dobroimetja pa ob prvem dotiku na validatorjih v avtobusih in na Urbanomatih.

Enostavno polnjenje tudi, ko v bližini ni Urbanomata

Storitev polnjenja kartice Urbana bo vsem potnikom na avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa omogočila enostavno polnjene kartice tudi v primerih, ko v bližini ni Urbanomata ali drugega prodajnega mesta Urbane.

Storitev že uporabljam. Ali moram karkoli narediti na novo?

Uporabniki, ki že uporabljate storitev Urbana On-line, boste lahko kartice prenesli v nov profil z vpisom številke kartice in gesla za vstop v trenutno spletno stran. V profil boste lahko dodali tudi nove kartice, za katere boste aktivacijsko kodo pridobili na Urbanomatih ali prodajnih mestih LPP.

Enotna mestna kartica Urbana

Enotna mestna kartica Urbana je brezkontaktna pametna kartica, ki omogoča hitro in udobno brezgotovinsko plačilo vožnje z avtobusi LPP na mestnih, integriranih in medkrajevnih linijah ter z električnem vlakcem Urbanom. S kartico Urbana je mogoče plačati tudi parkirnino na belih conah, garažnih hišah in parkiriščih v upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, storitve Mestne knjižnice Ljubljana, vožnjo z vzpenjačo na Ljubljanski grad in vodenja ter ostale dogodke v organizaciji Javnega zavoda Ljubljanski grad ter storitve sistema BicikeLJ. V prihodnje bo s kartico Urbana mogoče plačevati tudi vožnje z električnimi vozili, ki bodo na voljo v okviru voznega parka LPP, obiske muzejev, športnih zavodov in kulturnih prireditev.