Veliki gala pomladni koncert Perpetuum Jazzile

Gospodarsko razstavišče bodo danes napolnili ritmi priljubljene vokalne skupine Perpetuum Jazzile in mladih gostov Wild Art.

perpetuumjazzile.si

Najbolj priljubljena slovenska vokalna skupina Perpetuum Jazzile bo danes zvečer s svojo unikatno glasbo in mladima gostoma Wild Art nastopila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Perpetuum Jazzile znan kot svetovno najpriljubljenejši vokalni orkester na internetnem portal YouTube, kjer z vsemi skladbami, predvsem pa s skladbo Africa, že krepko presega 50 milijonov ogledov. Videospoti večkrat nagrajenega Perpetuum Jazzile so bili na portalu YouTube uvrščeni tudi med 40 najpriljubljenejših, za uspeh skladbe Africa pa je skupina leta 2008 prejela Viktorja za posebne dosežke.

Bogat koncertni repertoar Perpetuum Jazzile vključuje edinstvene vokalne aranžmaje svetovno znanih glasbenih biserov, kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees in druge glasbene legende, poleg teh pa tudi na svojstven način izvedene in prearanžirane ljudske pesmi. Vokalni orkester nastopa v različnih svetovnih jezikih – od angleščine, portugalščine, španščine, italijanščine, nemščine, hrvaščine, makedonščine, seveda slovenščine do drugih jezikov.

Občinstvo je na koncertih Perpetuum Jazzile deležno unikatne glasbe, ki jo spremlja velika duša zasedbe. To niso zgolj ustvarjalne vokalne priredbe, ki so navdušile tudi že veliko priznanih glasbenikov po svetu, temveč Perpetuum Jazzile z občinstvom vedno deli tudi energijo in mogočen zvok, ki ga marsikdo ne bi pričakoval zgolj od človeškega glasu.