V Ljubljano prihajajo pivovarski strokovnjaki s celega sveta

Združenje slovenskih pivovarn bo gostitelj 36. kongresa evropskih pivovarjev. To bo prvo srečanje evropskih in svetovnih strokovnjakov s področja pivovarstva v Sloveniji.

Združenje slovenskih pivovarn bo od 14. do 18. maja 2017 gostitelj 36. EBC kongresa (European Brewery Convention). To bo prvo srečanje evropskih in svetovnih strokovnjakov s področja pivovarstva v Sloveniji.

Gostitelji v Ljubljani pričakujejo okoli 300 strokovnjakov z vsega sveta. Osrednje strokovno dogajanje bo v Cankarjevem domu, gostje pa bodo deležni obiska tudi nekaj drugih slovenskih krajev ter pivovarn.

Rečemo mu pivo
Po tradiciji EBC kongres spremlja predstavitev lokalnega kozarca za pivo, pripravljenega posebej za to priložnost. Združenje je novembra 2016 razpisalo odprti natečaj za potisk kozarca in prejelo 14 predlogov.

1. mesto – Slovenski kozarec | avtor: Roman Ražman

Zmagovalna rešitev je delo avtorja Romana Ražmana, ki je predlagal potisk s tekstom »We call it pivo«, zapisanem v dinamični, športno naravnani grafični rešitvi. Gre za oblikovno čisto rešitev z zelo jasnim sporočilom, so zaključili v Združenju slovenskih pivovarn.

Obliko kozarca je posebna skupina izbrala že v predizboru, izdelali pa so ga v steklarni Ritzenhoff. Kozarec bodo z izbranim potiskom do konca oblikovali v Steklarni Hrastnik 1860.