USE-IT: preverjene informacije za raziskovanje Ljubljane

Druženja ob kavi, nedeljska osvajanja bližnjih vrhov, navijanje za Olimpijo in kolesarjenje, dokler nam kolo ne razpade. Našteti so le nekateri prepoznavni znaki s katerimi simpatični vodič opiše lokalno prebivalstvo.

Izšel je nov, brezplačen zemljevid za mlade popotnike USE-IT Ljubljana, ki ponuja nekomercialne informacije iz prve roke, saj so za njegovo vsebino in podobo znova poskrbeli mladi iz lokalnega okolja.

Druženja ob kavi, nedeljska osvajanja bližnjih vrhov, navijanje za Olimpijo in kolesarjenje, dokler nam kolo ne razpade. Našteti so le nekateri prepoznavni znaki s katerimi simpatični vodič opiše lokalno prebivalstvo, nato pa ponudi preverjene informacije za raziskovanje Ljubljane.

USE-IT zemljevid skozi aktualne informacije in priporočila mladih popotnikom in ostalim obiskovalcem Ljubljane nudi mnoge informacije: priporočila o mestnem dogajanju, najbolj priljubljenih lokacijah domačinov ter ostalih zanimivostih in znamenitostih. Ker je oblikovan kot zloženka s tlorisom, lahko zemljevid deluje tudi kot mestni vodič.

Zemljevid je dostopen v tiskani obliki v TIC Ljubljana, Info centru ŠKUC, ljubljanskih hostlih in lokalih, na spletni strani USE-IT Europe ter kot aplikacija USE-IT za pametne telefone. Najdete ga tukaj.

Zemljevid USE-IT Ljubljana nastaja v okviru Ljubljanske mreže info točk – L’MIT, ustvarjajo ga ljudje iz lokalnega okolja. Ponuja nekomercialne informacije. Zemljevid je na voljo zastonj. Namenjen je mladim popotnikom. Vsebuje aktualne vsebine o življenju in duši mesta.

USE-IT

USE-IT deluje kot mreža neodvisnih lokalnih pobud, ki so združene pod krovno evropsko organizacijo USE-IT Europe. Delujejo s ciljem predstaviti svoje mesto in življenje na način, kot ga vidijo in živijo domačini, ter omogočiti mladim popotnikom dostop do brezplačnih informacij, ki jih potrebujejo ob obisku Ljubljane. Informacije so nekomercialne, podane od mladih iz lokalnega okolja, se letno posodabljajo in so zato privlačne za mlade iz tujine in Slovenije. Vse lokalne pobude letno objavljajo brezplačne zemljevide, večina jih ima svojo Facebook stran, nekatere imajo svojo spletno stran ali celo pisarno za mlade popotnike.