Triglav the Rock Ljubljana: športnoplezalni spektakel na Kongresnem trgu

Najboljši slovenski in tuji plezalci se bodo na Kongresnem trgu pomerili v balvanskem plezanju.

Ker je leto 2017 Plečnikovo leto, so za simbol izbrali Tromostovje. | www.therockljubljana.com

V soboto bo v Ljubljani potekal pravi športnoplezalni spektakel Triglav the Rock Ljubljana. Sredi Kongresnega trga bo za ta namen postavljena plezalna stena za balvansko plezanje, na kateri se bodo pomerili najboljši slovenski in tuji plezalci, odprta pa bo tudi za vse ljubitelje plezanja, ki se bodo prijavili na tekmovanje.

“Ne obremenjujem se s konkurenco, užival bom ter plezal po svojih najboljših močeh. Že od majhnega si želim, da bi nastopil pred domačo publiko, zato tekma zame pomeni dodatno motivacijo za dobro plezanje,” pravi ambasador dogodka, Jernej Kruder, eden od favoritov sobotne tekme.

Balvansko plezanje sodi med najmlajše oblike športnega plezanja. Leta 2020 bo prvič olimpijska disciplina.

“Naš cilj je, da bo tekma v središču prestolnice vsako leto boljša in da bo Triglav The Rock Ljubljana do leta 2020, ko bo plezanje prvič tudi olimpijski šport, najboljša tekma v Evropi,” je na novinarski konferenci povedal Lorin Möscha, sicer tudi glavni organizator tekem v Log-Dragomeru. “Kongresni trg je izredno lep, plezalna stena pa bo višek športnih tekmovanj v centru Ljubljane. Kulisa z ljubljanskim gradom v ozadju je izjemna,” je izbiro lokacije komentiral Simon Rožnik, direktor podjetja Ekstrem.

V soboto se finale začenja ob 20. uri. Stena bo zažarela s pomočjo svetlobnih efektov, najboljši plezalci pa bodo napadli plezalne oprimke. Tekmovanje bo prenašala tudi nacionalna televizija.