Preverite, kaj lahko počnete ta vikend v Ljubljani.
Za vas smo pripravili nekaj idej.

Oglejte si tudi:
• Kam na sprehod ali rekreacijsko hojo v Ljubljani
Pet ljubljanskih vrhov za pobeg iz mestnega vrveža
Ivana Kobilca | Razstava slikarke, ki še danes navdihuje

 

SOBOTA

5. tek na Kristalno palačo: Alive Step Up
Kristalna palača ob 8. uri

Peto leto zapored bo v Sloveniji potekal tek po stopnicah na najvišjo stolpnico v Sloveniji. Kristalna palača v ljubljanskem BTC-ju bo za en dan postala edinstven izziv vsem, ki jo bodo želeli čim hitreje premagati. 89 metrov, 20 nadstropij in 479 stopnic bo predstavljalo nepremostljivo oviro za vse tekače, gorske tekače, kolesarje, pohodnike in ostale željne adrenalina. Pridružite se in preizkusite svoje meje tako fizične kot psihične v enem izmed najbolj atraktivnih tekov v Sloveniji.

Obleci ulico, osreči kralja
Kongresni trg med 12. in 14. uro

Prihajajoči hladni zimski dnevi ne pomenijo za vse enako. Medtem ko nam nekaterim pomenijo zabavo na snegu, smučanje, praznične večerje, gretje pod toplo odejo… so med nami tudi takšni, ki jim takšni dnevi predstavljajo predvsem stisko in mraz. Srečo je potrebno deliti, zato se lahko pridružite in pomagate po svojih močeh.

Jesensko vodstvo po razstavi Ljubljana-Zgodovina-Mesto
Mestni muzej Ljubljana ob 16.30 uri

Z izkušenimi vodiči se sprehodite po stalni razstavi Mestnega muzeja “Ljubljana. Zgodovina. Mesto.” in izberite svoj najljubši ljubljanski čas! Od 40.000 let stare lesene konice, ki jo je na ljubljanskih tleh uporabljal neandertalec, do barikad na ljubljanskih ulicah ob vojni za Slovenijo, od železnega obrednega meča, ki je v srednjem veku končal v Ljubljanici, do bodeče žice, s katero je bilo mesto obdano med drugo vojno… to je le drobec zgodb nekaj tisočletne ljubljanske zgodovine.

 

NEDELJA

LOKALNE VOLITVE 2018
Med 7. in 19. uro

Na rednih lokalnih volitvah bomo volili župana, člane mestnega sveta ter člane svetov četrtnih skupnosti.

BOLŠJI SEJEM STARIN
Breg od 8. do 15. ure

Nedeljski Bolšji trg je tradicionalna prireditev kjer se srečujejo zbiratelji, ljubitelji starin, starinarji, nostalgiki in ljudje, ki iščejo zanimive stare predmete, umetniške izdelke, ali navdih za svoje ustvarjanje, turisti, sprehajalci in vsi, ki v starih predmetih vidijo nekaj zanimivega, ali del svoje preteklosti in korenin.

Javno vodstvo po razstavi: Skrivnosti dolgega življenja
Narodna galerija ob 11. uri

Razstava “Skrivnosti dolgega življenja – pot umetnin od restavratorskega ateljeja do razstave” bo predstavila poklic konservatorjev-restavratorjev, ki umetnine preiskujejo, ugotavljajo, kako, iz česa so sestavljene, in odkrivajo vzroke za propadanje ter poskušajo poiskati najboljše načine za ohranjanje in razstavljanje dragocenih eksponatov.

Feministična tura po Ljubljani
Gornji trg 9 ob 14. uri

Pridružite odstiranju zgodb umetnic, kulturnic, arhitektk, političnih voditeljic, družbenih aktivistk, učiteljic, nun, lastnic tovarn, tovarniških delavk, članic AFŽ, humanističnih in naravoslovnih znanstvenic, bork za pravice žensk, narodnih buditeljic in še mnogih drugih znamenitih žensk, ki so zaznamovale prestolnico in to regijo.
Vse informacije in prijave – tukaj.

Košarka | Olimpija : Rogaška
Stožice ob 19. uri

Košarkarji Olimpije bodo v 6. kolu Lige Nova KBM gostili ekipo Rogaške. Olimpija po 5 tekmah zaseda 5. mesto lige, Rogaška je na 2. mestu.

Impro pokal + Impro liga: Banda Ferdamana vs KiT
KUD France Prešeren ob 19. uri

Oglejte si tekmo Impro pokala, kjer se bosta udarili ekipi Dženny (glavna impro ekipa Primorske) & Improholics (glavna slovenska mednarodna impro ekipa). Impro pokalu sledi druga tekma sezone, na kateri se bosta med seboj spopadli dve izmed potencialno najboljših ekip letošnjega tekmovanja – Banda Ferdamana in KiT.

 

VES VIKEND

LJUBLJANA KOT PRESTOLNICA – NEIZVEDENO: V Galeriji Kresija si lahko ogledate arhitekturno razstavo, s katero se odpira vprašanje Ljubljane kot prestolnice v luči neizvedenih državotvornih projektov. Serija razstav odpira pereča vprašanja urejanja mesta in opozarja na prezrta poglavja problematike prostorskega razvoja Ljubljane. do 18. novembra

MESEC OBLIKOVANJA: strokovni, pa tudi širši javnosti se predstavljajo dosežki s področja
oblikovanja iz Slovenije in Jugovzhodne Evrope, najboljši oblikovalci in podjetja z najbolj zanimivimi in inovativnimi oblikovalskimi strategijami. do 23. novembra

KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI: Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna. Ustavi se. Vzemi si čas za dobro knjigo in jo prelistaj v pomirjujoči senci. Knjiga v naravi je pozabljeno zadovoljstvo. do decembra

IVANA KOBILCA (1861–1926): Prva pregledna razstava slikarke v zadnjih štirih desetletjih ponuja na ogled okoli 140 del iz vseh slogovnih obdobij in vseh žanrov. Priljubljenim slikam, kot sta Poletje in Kofetarica, so pridružene umetnine, ki so skoraj neznane širši javnosti, vse skupaj pa odsevajo Kobilčino ustvarjalno moč in raznolike vplive evropskih umetnostih središč. do 10. februarja 2019