Preverite, kaj lahko počnete ta vikend v Ljubljani.
Za vas smo pripravili nekaj idej.

Preberite tudi:
Znan je Naj blok v Ljubljani za leto 2017
Podoba prenovljene Slovenske se širi: obetajo se nove zapore in obvozi
• FOTO: Gradnja novega potniškega centra v Ljubljani že prihodnje leto

 

SOBOTA

Gasilski sejem Heavy Rescue Slovenia
BTC City

Heavy Rescue Slovenia je največje usposabljanje gasilcev in prvih posredovalcev s področja tehničnega reševanja ob prometnih nesrečah v tem delu Evrope. Tokrat prvič ob usposabljanju pripravljajo tudi sejem gasilske in zaščitne opreme. S tem želijo gasilcem in obiskovalcem omogočiti celosten stik tudi s področjem ostale gasilske tehnike, opreme in drugih povezanih artiklov.

Rugby evropski pokal: SLOVENIJA – AVSTRIJA
Športni park Šiška ob 14. uri

V novem ciklu evropskega prvenstva slovenska rugby ekipa zaseda 3. mesto v skupini.

Na krilih vedno glasnih slovenskih navijačev, pospremite Encijane do še ene velike zmage, v boju za napredovanje v višnji rang tekmovanja.

košarka: OLIMPIJA – ROGAŠKA
Hala Tivoli ob 19. uri

Na petih tekmah drugega dela Lige Nova KBM je Olimpija zabeležila štiri zmage in je trenutno na tretjem mestu. Košarkarji Olimipije se bodo v Hali Tivoli pomerili z Rogaško, ki je druga na lestvici.

LORD OF THE DANCE – na oder Stožic prihaja plesni spektakel
Arena Stožice ob 20. uri

Lord of the dance sodi med najbolj obiskane plesne predstave, ki že vrsto let podirajo prodajne rekorde širom sveta in za seboj puščajo razgrete in navdušene množice.

V pravljici boja dobrega proti zlu plesalci predstavo stopnjujejo skozi strastno ljubezensko zgodbo, ki opisuje pot Malega duha skozi čas in njegovo pomoč Gospodu plesa, ki hoče svoje ljudstvo zaščititi pred Gospodom teme in njegovimi učenci. Brezčasna zgodba o hrepenenju, ljubezni ter veri v dobro in pozitivno.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in na spletni strani eventim.si.

 

NEDELJA

BOLŠJI SEJEM STARIN
Breg od 8. do 15. ure

Nedeljski Bolšji trg je tradicionalna prireditev kjer se srečujejo zbiratelji, ljubitelji starin, starinarji, nostalgiki in ljudje, ki iščejo zanimive stare predmete, umetniške izdelke, ali navdih za svoje ustvarjanje, turisti, sprehajalci in vsi, ki v starih predmetih vidijo nekaj zanimivega, ali del svoje preteklosti in korenin.

Finski dan v Narodni galeriji
Narodna galerija

V Narodni galeriji bodo tokratni brezplačni dogodki potekali v znamenju Finske. Dežela tisočerih jezer je bila pred kratkim imenovana tudi za državo, kjer so ljudje najsrečnejši na svetu.

Vodstva in delavnice bodo v povezavi s Finsko in finščino, med drugim pa se boste v Narodni galeriji lahko seznanili tudi s hobi konjički, ki so trenutno na Finskem prava uspešnica.

Študentski košarkarski 3×3 turnir
Dvorana srednje gradbene šole na Kardeljevi ploščadi ob 17. uri

ŠOU v Ljubljani pripravlja prvi študentski košarkarski 3×3 turnir, ki je namenjen vsem, ki imajo status študenta ljubljanske Univerze. V nedeljo bo potekal prvi od treh kvalifikacijskih turnirjev.
Prijave se zaključijo dan (sobota) pred turnirjem do 16h. Vse informacije najdete tukaj.

 

VES VIKEND

IDEA ITALIA: Kulinarična tržnica naše zahodne sosede bo že tretjič gostovala v Ljubljani, na Pogačarjevem trgu. Italijanska karavana bo v središču Ljubljane štiri dni skrbela za kulinarične dobrote in zabavo. od 7. do 10. aprila

MI VSI SMO JERNEJ: Ilustracije Damijana Stepančiča iz knjige Hlapec Jernej in njegova pravica so likovni del knjižnega projekta, ki je izšel pri založbi Mladinska knjiga leta 2014. Ob letošnji obeležitvi Cankarjevega leta so originalne ilustracije sedaj prvič razstavljene v Galeriji Kresija. do 14. aprila

SREDNJEVEŠKA LJUBLJANA: Nova odkritja z nedavnih arheoloških raziskav premikajo mejnike v zgodovinopisju Ljubljane. Presenetljive najdbe lesene arhitekture ter ostanki usnjarske delavnice dokazujejo, da zametki urbanizacije srednjeveške Ljubljane segajo vsaj v 10. stoletje. Razstava je na ogled v Mestnem muzeju Ljubljana do 2. maja.

SLOVENSTVO, IVAN CANKAR IN JANEZ BOLJKA: v Galeriji DLUL-a se predstavlja izbor kiparskih, slikarskih in grafičnih del iz zapuščine kiparja in grafika Janeza Boljke, ki se je med slovenskimi sodobnimi likovnimi umetniki zanesljivo najbolj intenzivno in ustvarjalno ukvarjal s Cankarjevim likom. do 6. maja

RAZSTAVA | MARIJ PREGELJ: Retrospektiva: Marij Pregelj (1913–1967) je v slovenski zgodovini slikarstva eden najpomembnejših avtorjev visokega modernizma. Tokratna retrospektivna razstava, ki se je odprla 14. decembra v Moderni galeriji, predstavlja Pregljev opus v najbolj obsežnem izboru v zadnjih desetletjih. do 20. maja

HUMANOST IN PROSTOR: STANKO KRISTL, ARHITEKT: Stanko Kristl, arhitekt, profesor, raziskovalec, inovator, humanist, akademik ter nenehni kritik in sooblikovalec vsakdana, sodi med najvidnejše slovenske arhitekte; njegova dela, od vrtcev, šol, bolnišnic, domovanj do spomenikov, so v času svojega nastanka vznemirjala domačo in mednarodno javnost – in to zanje velja še danes. Kot arhitekt v najširšem smislu skozi svoje projekte in raziskave nenehno zastavlja temeljno vprašanje: kaj je arhitektura v odnosu do človeka? do 27. maja