Kaj lahko počnete TA VIKEND v Ljubljani: 20. in 21. oktober

Preverite, kaj lahko počnete ta vikend v Ljubljani. Za vas smo pripravili nekaj idej.

Preverite, kaj lahko počnete ta vikend v Ljubljani.
Za vas smo pripravili nekaj idej.

Oglejte si tudi:
• Kam na sprehod ali rekreacijsko hojo v Ljubljani
Pet ljubljanskih vrhov za pobeg iz mestnega vrveža
Ivana Kobilca | Razstava slikarke, ki še danes navdihuje

 

SOBOTA

ČOKOLJANA
Pogačarjev trg med 9. in 21. uro

Če radi preizkušate različne vrste čokolade in spadate med tiste čokoholike in sladkosnedce, ki si vsakdana enostavno ne morejo predstavljati brez čokolade, potem dogodka ne smete zamuditi! Čokoljana je sejem, ki bo Ljubljano že šesto leto za en dan spremenil v središče čokolade.

Pocestnica – ready-made galerija na prostem
Trg francoske revolucije ob 11. uri

Pocestnica – “ready made” galerija na prostem vabi na voden ogled po mojstrovinah sodobne umetnosti, ki se skrivajo na vsakem koraku Ljubljane. Oglejte si novo odkritega Michelangela, Pollocka in celo Zankiča – kjer jih ne bi nikoli pričakovali!

Rugby | Slovenija : Andora – Evropski pokal narodov
Oval Lj – Gunclje ob 14. uri

Oglejte si prvo domačo tekmo ciklusa Evropskega pokala v ragbiju med Slovenijo in Andoro. Slovenija tekmuje v skupini z favorizirano Andoro, Srbijo, Slovaško, in Bolgarijo ter ne skriva ambicij po 1. mestu v skupini.

Hokej | Olimpija : MS Asiago
Hala Tivoli ob 17.30 uri

V Halo Tivoli prihaja aktualni prvak Alpske hokejske lige MS Asiago. Tekma bo obarvana rožnato, saj se tudi HK SŽ Olimpija pridružuje Rožnatemu oktobru, svetovnemu mesecu boja proti raku dojk, ki ga izvaja Europa Donna Slovenija.

 

NEDELJA

BOLŠJI SEJEM STARIN
Breg od 8. do 15. ure

Nedeljski Bolšji trg je tradicionalna prireditev kjer se srečujejo zbiratelji, ljubitelji starin, starinarji, nostalgiki in ljudje, ki iščejo zanimive stare predmete, umetniške izdelke, ali navdih za svoje ustvarjanje, turisti, sprehajalci in vsi, ki v starih predmetih vidijo nekaj zanimivega, ali del svoje preteklosti in korenin.

Javno vodstvo po razstavi Ivana Kobilca
Narodna galerija ob 11. uri

Na prvi pregledni razstavi Kobilčinega opusa v zadnjih štirih desetletjih je v devetih razstavnih dvoranah Novega krila Narodne galerije na ogled okoli 130 njenih del vseh slogovnih obdobij in žanrov. To nedeljo vam bo življenje in delo naše najbolj priljubljene slikarke predstavil kustos Michel Mohor.

Feministična tura po Ljubljani
Stari trg ob 16. uri

Pridružite odstiranju zgodb umetnic, kulturnic, arhitektk, političnih voditeljic, družbenih aktivistk, učiteljic, nun, lastnic tovarn, tovarniških delavk, članic AFŽ, humanističnih in naravoslovnih znanstvenic, bork za pravice žensk, narodnih buditeljic in še mnogih drugih znamenitih žensk, ki so zaznamovale prestolnico in to regijo.
Vse informacije in prijave – tukaj.

Košarka | Ilirija : Šenčur
Hala Tivoli ob 17. uri

Košarkarji Ilirije bodo odigrali prvo tekmo v sezoni na domačem igrišču. V goste prihaja ekipa iz Šenčurja, ki je bila prav tako kot Ilirija v prvem krogu poražena.

Nogomet | Olimpija : Triglav
Stožice ob 17. uri

Po sredini pokalni tekmi v Kopru, že v nedeljo sledi prvenstveni obračun. V Ljubljano prihaja kranjski Triglav.

 

VES VIKEND

CODE:RED: Razstava predstavlja pregled dolgoletnega še trajajočega projekta “CODE:RED” slovenskega umetnika Tadeja Pogačarja, ki raziskuje izbrane segmente prostitucije, izkoriščanja delavcev in seksualnega dela kot specifičnih paralelnih oziroma tako imenovanih sivih ekonomij. V Mestni galeriji Ljubljana do 4. novembra.

MESEC OBLIKOVANJA: strokovni, pa tudi širši javnosti se predstavljajo dosežki s področja
oblikovanja iz Slovenije in Jugovzhodne Evrope, najboljši oblikovalci in podjetja z najbolj zanimivimi in inovativnimi oblikovalskimi strategijami. do 23. novembra

KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI: Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna. Ustavi se. Vzemi si čas za dobro knjigo in jo prelistaj v pomirjujoči senci. Knjiga v naravi je pozabljeno zadovoljstvo. do decembra

IVANA KOBILCA (1861–1926): Prva pregledna razstava slikarke v zadnjih štirih desetletjih ponuja na ogled okoli 140 del iz vseh slogovnih obdobij in vseh žanrov. Priljubljenim slikam, kot sta Poletje in Kofetarica, so pridružene umetnine, ki so skoraj neznane širši javnosti, vse skupaj pa odsevajo Kobilčino ustvarjalno moč in raznolike vplive evropskih umetnostih središč. do 10. februarja 2019