Kaj lahko počnete TA VIKEND v Ljubljani: 13. in 14. oktober

Preverite, kaj lahko počnete ta vikend v Ljubljani. Za vas smo pripravili nekaj idej.

Preverite, kaj lahko počnete ta vikend v Ljubljani.
Za vas smo pripravili nekaj idej.

Oglejte si tudi:
• Kam na sprehod ali rekreacijsko hojo v Ljubljani
Pet ljubljanskih vrhov za pobeg iz mestnega vrveža
Ivana Kobilca | Razstava slikarke, ki še danes navdihuje

 

SOBOTA

Racegasmic Drift Pokal Rd.4 – Vič, Zaključek sezone
Drift Poligon Vič med 10. in 19. uro

Pridružite se zadnji rundi letošnjega Racegasmic drift pokala in spremljajte boj za prvega prvaka prvenstva Racegasmic.

TINTA | Festival stripa Ljubljana 2018
Kino Šiška med 14. in 20. uro

ne zamudite velikega finala festivala stripa Tinta – stripovskega sejma v Kino Šiška! Na sejmišču boste lahko vsi stripa željni obiskovalci na enem mestu preverili letošnjo stripovsko letino in izbrano ponudbo založb, striparn in prodajalcev rabljenih klasikov, živahno sejemsko barantanje pa bo pospremilo pestro spremljevalno dogajanje v obliki predstavitev in pogovorov z domačimi in tujimi gosti, podpisovanj in risanja v živo, projekcij animacij in dokumentarnih filmov, razstave, delavnice za otroke, tiskanja umetniških grafik … Skratka, za vsakogar se nekaj najde!

Rokomet: Krim Mercator – Thüringer HC
Dvorana Kodeljevo ob 19. uri

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je prva domača tekma EHF Champions League. Tokratne nasprotnice bodo nemške prvakinje, rokometašice Thüringer Handball Club. Vstopnine ni!

Popjazziada // Sputnik, svetovna kavarna: Koncert Skety (CZ)
Sputnik ob 20.30 uri

Prisluhnite odlični, večkrat nagrajeni jazzovski a cappella skupini iz Prage. Skety je skupina šestih vrhunskih jazz glasbenikov, ki so v letih od ustanovitve leta 2010 nastopili že po številnih svetovnih odrih ter osvojili mnogo mednarodnih nagrad – ena najodmevnejših je gotovo The Ward Swingle Award festivala vokal.total. v Gradcu leta 2014.

 

NEDELJA

BOLŠJI SEJEM STARIN
Breg od 8. do 15. ure

Nedeljski Bolšji trg je tradicionalna prireditev kjer se srečujejo zbiratelji, ljubitelji starin, starinarji, nostalgiki in ljudje, ki iščejo zanimive stare predmete, umetniške izdelke, ali navdih za svoje ustvarjanje, turisti, sprehajalci in vsi, ki v starih predmetih vidijo nekaj zanimivega, ali del svoje preteklosti in korenin.

Zadnje vodstvo po razstavi | Marc Riboud: Čuječi popotnik. Zavedni fotograf.
Galerija Jakopič ob 16.30 uri

Marc Riboud je kot član agencije Magnum Photos dolga leta deloval kot fotoreporter, vzporedno pa snoval svoj avtorski opus, ki je nastajal predvsem na njegovih neverjetno številnih potovanjih po vsem svetu. V zgodovino fotografije se je zapisal z nekaterimi ikoničnimi podobami in v času nastanka edinstvenimi fotografskimi popotovanji v dežele na Daljnem vzhodu, fotografom poprej nedostopne. Od Zazouja, igrivega pleskarja Eifflovega stolpa, do mlade ameriške aktivistke, ki je v protestu proti vojni v Vietnamu pred bajonete pušk stopila s cvetom v roki, prek portretov svetovnih voditeljev v odločilnih zgodovinskih trenutkih, do brezimnih posameznikov, ki jih je Riboudovo čuječe oko opazilo in z empatijo, a pogosto z lucidno humorno noto zapisalo na fotografski film. Pridružite se zadnjemu vodstvu po razstavi.

Košarka: Olimpija – Zadar
Stožice ob 18.30 uri

V 3, kolu ABA lige bodo košarkarji Olimpije pred domačimi navijači gostili ekipo iz Zadra.

Odbojka: Volley Ljubljana – Salonit Anhovo
Hala Tivoli ob 19. uri

Sezona 2018/2019 je za ovinkom! V 1. krogu 1. državne odbojkarske lige se bodo slovenski prvaki pomerili s Salonitom Anhovo. Pridružite se in pospremite oranžne zmaje novim izzivom naproti!

Popjazziada // Kino Šiška: Popjazziada – Vokalni show
Kino Šiška ob 19.30 uri

Na odru Katedrale v Kinu Šiška bodo najboljše in najaktivnejše vokalne skupine predstavile nove pristope k popularni vokalni glasbi. Vsak izmed nastopajočih vokalnih bandov na svojstven način premika meje mogočega v a cappelli in išče nove načine prenašanja melodij in ritmov znanih in manj znanih skladb v svet brez inštrumentov, kjer je človeški glas edino, kar velja. Čaka nas a cappella večer novih razsežnosti, ki ga ne smete zamuditi!

 

VES VIKEND

TINTA | Festival stripa Ljubljana 2018: Festival v središče postavlja raznolikost in širino sodobne stripovske ustvarjalnosti s skrbno izbranim naborom zanimivih domačih in tujih gostov ter pestrim programom v obliki razstav, delavnic, predavanj, pogovorov, filmskih projekcij, stripovskega sejma, pripovedovalskih in drugih dogodkov. do 14. oktobra.

LETO PRELOMA. LETO 1948.: Fotografska razstava je slikovna pripoved o letu 1948. Nastala je z izborom fotografij več avtorjev iz fotografske zbirke Foto Slovenija in fonda fotografa Vladimirja Simončiča – Vlastje. Dvaintrideset izbranih fotografij govori o letu, po katerem je Jugoslavija je ubrala novo pot ideoloških sprememb. Razstava je v Muzeju novejše zgodovine Slovenije na ogled do 14. oktobra.

KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI: Knjižnica pod krošnjami je projekt za popestritev prostega časa, ki obiskovalcem na prostem ponuja v branje knjige, stripe, revije in časopise v različnih jezikih. Izposoja v knjižnici je brezplačna. Ustavi se. Vzemi si čas za dobro knjigo in jo prelistaj v pomirjujoči senci. Knjiga v naravi je pozabljeno zadovoljstvo. do decembra

IVANA KOBILCA (1861–1926): Prva pregledna razstava slikarke v zadnjih štirih desetletjih ponuja na ogled okoli 140 del iz vseh slogovnih obdobij in vseh žanrov. Priljubljenim slikam, kot sta Poletje in Kofetarica, so pridružene umetnine, ki so skoraj neznane širši javnosti, vse skupaj pa odsevajo Kobilčino ustvarjalno moč in raznolike vplive evropskih umetnostih središč. do 10. februarja 2019