Ta petek že 150. Odprta kuhna v Ljubljani

Začenja se 7. sezona kulinarične tržnice, ki slovi po vsem svetu. Nova sezona prinaša sveže restavracije, vrhunske chefe in najnovejše trende na področju kulinarike in vinarstva.

foto: Odprta kuhna

Začenja se 7. sezona kulinarične tržnice, ki slovi po vsem svetu. Nova sezona prinaša sveže restavracije, vrhunske chefe in najnovejše trende na področju kulinarike in vinarstva.

Odprta kuhna bo ta petek, 22. marca, ob 10. uri na Pogačarjevem trgu vstopila v pravljično sedmo sezono, za katero je organizacijska ekipa pripravila kup novosti. »Za nas bo tokratna otvoritev sezone še posebej praznična, saj bomo prav ta petek obeležili že 150. Odprto kuhno v Ljubljani in 200. Odprto kuhno nasploh,« je povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

foto: Odprta kuhna

Vsakič nekoliko drugače, a vedno kakovostno in inovativno

Na Pogačarjevem trgu bo Odprta kuhna domačine in obiskovalce Ljubljane razveseljevala vsak sončni petek do konca oktobra, na njej pa bo svoje dobrote vsakič ponudilo okoli petdeset ponudnikov iz vse Slovenije.

foto: Odprta kuhna

»Toliko stojnic namreč sprejme Pogačarjev trg, sicer pa je število ponudnikov, s katerimi sodelujemo, večje. Trenutno imamo potrjeno sodelovanje s skoraj 70 različnimi ponudniki, pričakujemo pa, da bo končna številka narasla na okoli 80. Nekateri sodelujejo vsak petek, drugi občasno, tretji pa se nam pridružijo nekajkrat na sezono. Tako je ponudba vsak petek nekoliko drugačna. K temu seveda prispevajo tudi sezonske jedi in novosti, ki jih naši partnerji redno uvajajo v ponudbo, tako da je res vedno na voljo kaj novega in vznemirljivega,« je pojasnila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.

foto: Odprta kuhna

Nekaj posebnega, nekaj svetovnega

Odprta kuhna je postala nepogrešljiv del ljubljanskega družabnega življenja ter turistična znamenitost, ki jo svetovni mediji uvrščajo na sezname nujnih postankov v Ljubljani in Sloveniji ter med najboljše kulinarične tržnice na svetu. “Hrana, ljudje, vzdušje, čudovita lokacija, druženje, vznemirjenje,… Odprta kuhna je ‘joie de vivre’, odprta je za vse in na njej vsak najde nekaj zase, nekaj, česar še nikoli ni poskusil. Tu lahko srečuješ stare znance in spoznavaš nove prijatelje, raziskuješ, se zabavaš. Vsi, ki delamo na Odprti kuhni, smo kot velikanska družina, ker vsi delamo s srcem. Tudi to se čuti,« je tisto, kar Odprto kuhno dela posebno, za konec opisal Lior Kochavy in dodal, da tudi letos nadaljujejo sodelovanje s Slovensko filantropijo, ki zbere neporabljene sestavine in pripravljene jedi ter jih razdeli pomoči potrebnim.

foto: Odprta kuhna