Športno rekreativne prireditve v naslednjih dneh in tednih

V naslednjih dneh in tednih se v Ljubljani obeta nekaj večjih športno-rekreativnih prireditev. Lahko boste tekli in kolesarili ali pa se preizkusili v vzponu na Šmarno goro.

V naslednjih dneh in tednih se v Ljubljani obeta nekaj večjih športno-rekreativnih prireditev. Lahko boste tekli in kolesarili ali pa se preizkusili v hitrostnem vzponu na Šmarno goro.

24. Študentski tek na grad
22. maj 2017
Tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu je največja brezplačna tekaška prireditev v Sloveniji. Gre za prispevek študentskega športa Ljubljani, kot univerzitetnemu mestu in prispevek športnemu utripu Ljubljane. Traso dolgo 2,5 km je v 23-ih tekaških izvedbah preteklo že več kot 22.000 tekačic in tekačev.

Dogodek je tudi dobrodelne narave. Pod geslom “Sem študent in pomagam” se bo zbiralo prehrambene izdelke ter šolske potrebščine za slovenske družine v stiski.
Prijave v rekreativno kategorijo so možne še na dan teka na Prešernovem trgu med 16. in 18. uro.

Vse informacije o Študentskem teku na grad najdete tukaj.12. DM Tek za ženske
27. maj 2017
Največja tekaška prireditev za ženske bo znova napolnila ljubljanski Tivoli. Tekačice se bodo lahko pomerile na 5 in 10-kilometrski trasi, moški pa bodo tokrat v vlogi navijačev in podpornikov.
Prijave so možne še 26. in 27. maja na prizorišču.

Vse informacije o Teku za ženske najdete tukaj.Maraton Franja
9. do 11. junij 2017
Maraton Franja velja za slovenski kolesarski praznik. Rekreativno tekmovalna prireditev z najdaljšo tradicijo pri nas bo letos v trodnevnem dogajanju povezala kolesarje vseh starosti. S svojo izbiro kolesarskih prog je namenjena vsakomur, tako najboljšim kolesarjem kot povprečnim rekreativcem, družinam, ter tistim, ki si za kolo bolj poredko najdejo čas.

Vse informacije o dogodku in prijavah najdete tukaj.22. Rekord Šmarne gore
13. junij 2017
Tradicionalni Rekord Šmarne gore je izziv za vsakega tekača, ki ga zanima kako hitro lahko pride na vrh priljubljene izletniške točke. Tekači morajo na teku premagati 1,8-kilometrsko progo s 360 metri višinske razlike, kolikor znaša najkrajša pot iz Tacna preko sedla na Šmarno goro.
Tekmuje se posamično, v obliki kronometra – tekmovalci štartajo v polminutnih medsebojnih razmakih in so razvrščeni glede na dosežen čas. Tek se uvršča med kratke, a strme gorske teke.

Trenutni rekord v moški kategoriji si lasti Teklay Azerya. Leta 2013 mu je podvig uspel s časom 11:11. V ženski kategoriji pa že od leta 2006 pripada rekord Kosovelj Mateji.

Vse informacije o Rekordu Šmarne gore najdete tukaj.