Preurejen trg pred Kinom Šiška

Občina je nekoliko skrčila parkirišče in razširila prostor, ki bo odslej namenjen tudi kulturnim in družabnim dogodkom. Prvi dogodek na novi površini bo Šiška Open 17. junija.

foto: Mestna občina Ljubljana | ljubljana.si

Trg prekomorskih brigad je dobil novo podobo. Občina je nekoliko skrčila parkirišče in razširila prostor, ki bo odslej namenjen tudi kulturnim in družabnim dogodkom. Prvi dogodek na novi površini bo Šiška Open 17. junija.

Preureditev trga pred Kinom Šiška se je napovedovala že nekaj časa. Gre za prizadevanja Mestne občine Ljubljana v smeri decentralizacije kulturnega dogajanja. Predvsem v luči turistične razbremenitve središča mesta in širjenja zanimivih vsebin ter površin v druge mestne četrti.

Nova ureditev trga ponuja dodaten prostor za uresničevanje programa javnega zavoda Kino Šiška, ki v sodelovanju z drugimi nevladnimi organizacijami priredi letno več kot 300 dogodkov z več kot 100.000 obiskovalci.

Na občini so pojasnili, da se je v sklopu ureditve trga ukinilo enajst parkirnih mest, zamenjalo štiri svetilke, prestavilo stojala za kolesa na novo pozicijo, prestavilo parkirno blagajno, odstranilo oziroma nadomestilo poškodovano drevo, obnovilo obstoječe poslikave tlaka ter pobarvalo obstoječi vzorec na asfaltni površini.

Prvi javni dogodek na prenovljenem delu trga bo potekal v soboto, 17. junija. Kino Šiška v sodelovanju s številnimi nevladnimi organizacijami takrat prireja dan urbanega dogajanja – Šiška Open.

Šiška Open je enodnevni dogodek na prostem, ki je nastal z združitvijo festivala urbane kulture mladih ŠiškaFejst in finala prve lige dijaških skupin Špil liga. Tudi letos bodo obiskovalci priča demonstracijam veščin najrazličnejših urbanih športov (BMX, skejtanje, rolanje), se udeležili delavnic grafitiranja, se preizkusili v boksarskem ringu ali pa pomerili na turnirju namiznega tenisa, prebrali knjigo v Knjižnici pod krošnjami oziroma uživali v spremljevalnem glasbenem programu.
Večerni del bo v znamenju finala Špil lige, prve lige dijaških bendov in tekmovanja najbolj talentiranih in neuveljavljenih mladih glasbenih izvajalcev. Tudi tokrat bosta zmagovalce izbirali komisija in občinstvo, večer pa bo sklenilo glasbeno presenečenje.