Ustvarjalce pozvali k oblikovanju nove stenske poslikave

Kino Šiška v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana poziva ustvarjalce k oblikovanju nove stenske poslikave na pročelju stavbe na Trgu mladinskih delovnih brigad.

Kino Šiška v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana poziva ustvarjalce k oblikovanju nove stenske poslikave na pročelju stavbe na Trgu mladinskih delovnih brigad.

Center urbane kulture Kino Šiška v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana je pozval ustvarjalce in ustvarjalke na področju likovnih in vizualnih umetnosti k oblikovanju nove stenske poslikave v velikosti 10 x 13 metrov na pročelju stavbe na Trgu mladinskih delovnih brigad.

Projekt bo nasledil prejšnjo poslikavo mladega finskega umetnika Pallo Ollapa, ki je fasado leta 2014 poslikal v okviru mednarodnega evropskega projekta.

Javni poziv

Ustvarjalci so svoje ideje lahko oddali do 17. avgusta 2018. Termin izvedbe je predviden septembra. Avtor/ica izbranega predloga prejme za izvedbo poslikave honorar 1000 EUR neto in pokritje stroškov materiala ter tehnične izvedbe.

Poleg svojih podatkov so morali avtorji predložiti fotodokumentacijo izbora do 10 izvedenih projektov, risbo oziroma slikovni material predloga poslikave, kratko obrazložitev in opis predloga poslikave ter opis tehnike in materiala za izvedbo predlagane poslikave.

Prejete predloge bo ocenila strokovna komisija v sestavi: prof. Janez Koželj, arhitekt in podžupan MOL, Piera Ravnikar, vodja galerije R – space, in Lara Plavčak, vodja projektov vizualnih, avdiovizualnih in intermedijskih umetnosti v Kinu Šiška.

Vse informacije o javnem pozivu najdete tukaj.

»Stenske poslikave, grafiti in druge umetniške intervencije v javnem prostoru veljajo za pomemben del podobe sodobnega mesta. Stvaritve ulične umetnosti soustvarjajo likovno bogato scenografijo mesta, ki pripoveduje o njegovih prebivalcih in odpira različne poglede na raznovrstnost urbanega življenja. Zlasti v času prenasičenosti z vsiljivimi oglasnimi panoji in prikazovalniki omogoča ulična umetnost neodvisno ustvarjalnost in vidnost inovativne estetike, s čimer se postavlja v samo središče doživljanja mesta.«
Besedilo javnega poziva