Poljanska cesta se zapira za promet: prenova bo trajala več mesecev

Zaradi prenove se za ves promet zapira Poljanska cesta. Zaprta bo več mesecev. Prenova naj bi predvidoma trajala do 17. avgusta. Oglejte si obvoze LPP in novo ureditev.

vir: Medprostor

Zaradi prenove se za ves promet zapira Poljanska cesta. Zaprta bo več mesecev. Prenova naj bi predvidoma trajala do 17. avgusta. Oglejte si obvoze LPP in novo ureditev.

Celovita prenova ceste bo poleg prenove kolesarskih površin, pešpoti ter cestišča vključevala tudi obnovo plinovodnega in vročevodnega omrežja ter obnovo vodovodnega in kanalizacijskega omrežja. Po prenovi bo na cesti veljal enak prometni režim kot zdaj – od križišča s Krekovim trgom do križišča z Ulico Janeza Pavla II bo promet urejen enosmerno, razen za avtobuse in kolesarje.

Ključnega pomena je predvsem zagotavljanje ustreznih in primernih kolesarskih in peš površin, ki bodo prispevale k razvoju trajnostne mobilnosti, s tem pa tudi k izboljšanju kakovosti zraka v mestu in k boljši povezanosti po funkciji različnih delov mesta,” so zapisali na občini.

Nova podoba bo namenjena spodbujanju nemotoriziranega prometa.

S prenovo Poljanske ceste si občina za cilje zastavlja izboljšanje varnosti udeležencev v cestnem prometu, povečanje pretočnosti kolesarskih vpadnic v mesto ter ohranjanje in ureditev naravnih elementov javnega prostora in s tem tudi izboljšanje turistične ponudbe.

Spremenjene linije avtobusov v času zapore

  • Linija 2: Zoisova cesta – Karlovška cesta – Roška cesta – Zaloška cesta
  • Linija 13: Dalmatinova ulica – Komenskega ulica – Ilirska ulica – Njegoševa ulica – Trubarjeva cesta – Rozmanova ulica – Poljanska cesta
  • Linija 20: Dalmatinova ulica – Komenskega ulica – Ilirska ulica – Njegoševa ulica – Zaloška cesta

Avtobusi bodo ustavljali na vseh rednih postajališčih obvozne trase.

vir: Medprostor

Za prenovo je bil izbran vodilni partner Nigrad d.o.o. skupaj s partnerjema KPL d.o.o. in Prenova-gradbenik d.o.o. Za arhitekturno zasnovo je poskrbel Rok Žnidaršič, za projekt prometne ureditve pa Boštjan Račič.

V teku je več prenov ljubljanskih cest

Na številnih cestah po Ljubljani te dni potekajo obnovitvena dela. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest lahko spremljajte na prometnem portalu PROMInfo.