Oglejte si aktualne arheološke raziskave ob izkopavanjih pod Erjavčevo

Vas zanima, kaj se skriva pod Erjavčevo cesto? Pridružite se ogledu aktualnih arheoloških raziskav ob izkopavanjih pri Maximarketu in Cankarjevi ploščadi.

Foto: Matija Lukić | mgml.si

Vas zanima, kaj se skriva pod Erjavčevo cesto? Pridružite se ogledu aktualnih arheoloških raziskav ob izkopavanjih pri Maximarketu in Cankarjevi ploščadi.

Izkoristite edinstveno priložnost ogleda aktualnih zaščitnih arheoloških raziskav ob izkopavanjih na drugem delu Erjavčeve ceste, pri Maximarketu in Cankarjevi ploščadi.

Arheologi na Erjavčevi cesti vsak dan odkrivajo nove podatke o antični preteklosti tega dela Ljubljane. Tokratne raziskave v strogem središču mesta so prava osvežitev, saj imamo možnost ponovnega vpogleda v Emono znotraj njenih obrambnih zidov.

Foto: Matija Lukić | mgml.si

Zadnje čase so arheologi raziskovali predvsem emonska pokopališča, ceste in obrambne naprave, v zadnjih dneh pa se posvečajo izkopavanjem ene izmed večstanovanjskih hiš, ki jo imenujejo insula XXXVII.

Če vas zanima, kaj nam trenutno odkrite ostaline pripovedujejo o življenju v Emoni, se pridružite javnemu vodstvu z arheologi na terenu samem!

  • v sredo, 27. marca, ob 11:00 in 15:30
  • v soboto, 30. marca, ob 11:00
  • v sredo, 3. aprila, ob 11:00 in 15:30
  • v soboto, 6. aprila, ob 11:00
  • v sredo, 10. aprila, ob 11:00 in 15:30

Število obiskovalcev na vodstvu je zaradi varnosti omejeno na 15. Na vodstvo pridite primerno obuti, v primeru močnega dežja pa ogled izkopavanj odpade, kar bo pravočasno objavljeno na Facebook strani (Ne)odkrita arheologija Ljubljane.

Zbor ob napovedanih urah je pri vhodu 2 v Cankarjev dom, na ploščadi pri spomeniku Ivana Cankarja.

Obvezne so prijave na prijava@mgml.si, ali pa pokličite na 01 24 12 506 in si tako zagotovite svoje mesto v skupini. Prijave se zbirajo od ponedeljka do petka, od 8:00 do 14:00, do zapolnitve mest.