Pričenja se težko pričakovana 6. sezona najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas. Odprta kuhna bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani vsak sončni petek do jeseni širila kulinarična obzorja domačih in tujih obiskovalcev, ki vedo, kje in kdaj se v prestolnici najboljše je in pije.

V petek, 23. marca, bo z otvoritvenim dogodkom na Pogačarjevem trgu v Ljubljani v šesto sezono vstopila Odprta kuhna, brez katere si petkov v mestu sploh ne predstavljamo več. Priljubljena kulinarična tržnica bo letos dobrojedcem iz domačih in tujih logov, ki jih je vedno več, postregla z rekordno ponudbo, ki jo bo obogatilo več kot 15 novih ponudnikov.

»Na novo sezono smo se dobro pripravili in zimo posvetili bogatenju že tako izjemno pestre ponudbe. Pridružilo se nam je več kot 15 novih ponudnikov, še več poudarka pa načrtujemo na predstavitvi domače kulinarike. Bogastvo slovenskih gastronomskih regij me vedno znova osupne in navduši, zato ga z ekipo želimo predstaviti najširši javnosti, domači in tuji. A vsega, kar imamo v načrtu na tem področju, še ne moremo izdati, saj bomo to področje razvijali tudi med potekom sezone,« je pred otvoritvijo dejal Lior Kochavy, ustanovitelj in direktor projekta.

foto: Odprta kuhna | odprtakuhna.si

Poleg pristnih domačih dobrot bodo na Odprti kuhni tudi letos na voljo kulinarike z vseh koncev sveta. Uživali bomo lahko ob izvrstnih jedeh, ki so doma pri naših sosedih, in ob tistih, ki dišijo po eksotičnih začimbah in nas vabijo k raziskovanju novih okusov.

»Naše osnovno vodilo ostaja kakovost, zato krepimo tudi sodelovanja z najboljšimi slovenskimi chefi,« je poudarila Alma Kochavy, vodja projekta in dodala, da se sama zelo veseli tudi obogatene ponudbe butičnih slaščic in sladoleda. Kreativne grižljaje starih znancev in novih ponudnikov bo seveda spremljala tudi ponudba vrhunskih slovenskih in tujih vin, penin, koktejlov in kraft piva ter drugih zanimivih napitkov, s katerimi bomo lahko ta petek nazdravili pomladi.

foto: Odprta kuhna | odprtakuhna.si

Ekipi Odprte kuhne je pred otvoritvijo 6. sezone čestitala tudi mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije: »Čestitke celotni ekipi za novo sezono Odprte kuhne in njeno širitev po Sloveniji. Taki projekti pomagajo pri utrjevanju Slovenije na zemljevidu priljubljenih gastronomskih destinacij in pridobivanju nazivov, kot je Evropska gastronomska regija 2021, za katerega si trenutno prizadevamo,« je dejala.

Odprta kuhna bo spomladi in jeseni na Pogačarjevem trgu potekala vsak petek ob lepem vremenu od 10. do 21. ure, poleti pa bo okusno druženje trajalo še nekoliko dlje, in sicer do 22. ure. »Ob zaključku vsakega dogodka bomo tudi letos zbrali preostalo hrano in jo s pomočjo Slovenske filantropije podarili ljudem v stiski,« je dodala Alma Kochavy.