November Gourmet: Ljubljana bo postala gastronomska prestolnica

Ljubljana bo novembra tudi gastronomska prestolnica. V družbi kuharskih mojstrov in vinarjev se bodo ves mesec vrstili zanimivi kulinarični dogodki.

foto: Ljubljanska vinska pot | www.ljubljanskavinskapot.si
Med 2. in 30. novembrom bo Ljubljana postala tudi gastronomska prestolnica. V družbi kuharskih mojstrov in vinarjev se bodo ves mesec vrstili zanimivi kulinarični dogodki.

V vzdušju kulinaričnega novembra boste lahko uživali v izbranih restavracijah, ki bodo ponujale November Gourmet meni z lokalno pridelanimi jedmi, značilnimi za sezono ob martinovanju, ter izbrana vina slovenskih vinarjev.

Finale festivala v zadnjem vikendu pa vam bo na edinstvenem prizorišču ponudil novo izkušnjo okusov Ljubljane ter spektakularno show kuhinjo.

Dva vikenda Vinske poti

Ob prazniku Sv. Martina, ko se mošt spremeni v vino, se na stojnicah v starem mestnem jedru Ljubljane predstavljajo mlada vina in tradicionalne slovenske jedi. Ljubljanska vinska pot predstavlja vinsko kulinarično ponudbo slovenskih vinorodnih regij. Poleg dogajanja na prostem bo ponudba festivalskih vin v izbranih ljubljanskih restavracijah na voljo celoten november.

Festival vin in kulinarike

Tradicionalna festivala, ki potekata istočasno, predstavljata najboljše kar Slovenija ponuja na področju vina in kulinarike. Jubilejni, 20. festival vin, bo že deseto leto spremljal festival kulinarike.

November Gourmet finale

Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana bo na edinstvenem prizorišču v Mestu oblikovanja ponudil novo izkušnjo okusov Ljubljane. Na stojnicah ponudnikov boste lahko okusili najboljše, kar Ljubljana trenutno ponuja. Svoja videnja priljubljenih lokalnih jedi v novih interpretacijah bodo predstavili tako mladi ustvarjalci kot vrhunski kuharji.

Okusi Ljubljane niso samo od nekdaj priljubljene tradicionalne ljubljanske jedi. Bistvenega pomena sta tudi stik z lokalnimi sestavinami in sodoben način njihove priprave. Na dogodku November Gourmet Finale bo slovesno razglašen nov okus Ljubljane, ki ga bo strokovna žirija izbrala med recepti, prispelimi v nagradni igri Iščemo nov okus.

 

Vse informacije o November Gourmet Ljubljana najdete na uradni spletni strani.