Do poletja se bodo zvrstile številne rekreativne prireditve, ki bodo združile množice ljubiteljev teka.

Oglejte si tudi:
• Kam na sprehod ali rekreacijsko hojo v Ljubljani

Da boste lažje načrtovali svoje pomladne rekreativne aktivnosti, smo pripravili pregled največjih tekaških prireditev, ki so na sporedu v prihajajočih mesecih.

 

HOP NA GRAD
15. april 2018

Hop na Grad je dobrodelen tekaški dogodek namenjen pomoči otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Ves denar zbran s štartninami in dobrodelnimi prispevki, bo podarjen Ustanovi za Pediatrično kliniko. Z dogodkom se tudi spodbuja zdrav način življenja in povezuje ljudi, ki želijo vračati v skupnost, iz katere izhajajo.

 

FORMARATON 2018
21. april 2018

Formaraton je dobrodelni tekaški dogodek, ki se od običajnih tekaških preizkušenj razlikuje po tem, da si vsak udeleženec sam določi razdaljo, ki jo bo pretekel, na voljo pa ima osem ur.

 

POHOD OB ŽICI IN TEK TROJK
5. maj 2018

Tek trojk poteka na 12,5 ali 29 kilometrski trasi v članski in veteranski kategoriji. Gre za edinstveno tekaško prireditev, kjer mora trojka ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto.

Pohod pa je namenjen tako manj kot bolje pripravljenim pohodnikom, saj lahko traso izberejo v dolžini od 3 do 35 kilometrov in si torej razdaljo prilagodijo glede na svoje sposobnosti ter kondicijo.

 

WINGS FOR LIFE WORLD RUN
6. maj 2018

Uradnega teka Wings For Life letos v Ljubljani ne bo. Bo pa organiziran tek z aplikacijo za pametne telefone. Ta tekačem omogoča, da tečejo po svoji trasi ob istem času kot vsi ostali udeleženci in na ta način “bežijo” pred virtualnim zasledovalnim vozilom.

 

ŠTUDENTSKI TEK NA GRAD
22. maj 2018

Študentski tek na grad je prispevek študentskega športa univerzitetnemu mestu Ljubljana, hkrati pa je tudi edina brezplačna množična tekaška prireditev v Ljubljani.

 

TEK ZA ŽENSKE
26. maj 2018

Dan, ki je že tradicionalno rezerviran za športno druženje vseh generacij, bo park Tivoli ponovno napolnil s pozitivno energijo in celodnevno zabavo. Tekačice se ob prijavi lahko odločite za 5 kilometrsko in 10 kilometrsko razdaljo.

 

TEK BARV
22. junij 2018

Tušev tek barv je dogodek namenjen vsem generacijam in nosi sporočilo “živi zdravo skozi zabavo”. Namen cca. 5km dolgega teka je združiti profesionalne športnike, rekreativce in ljudi, ki drugače niso športno aktivni ampak si želijo gibanja skozi zabavo. Ni merjenja časa in zmagovalcev ampak so zmagovalci vsi. Med tekom udeležence pričaka več barvnih postaj z magičnim HOLI prahom.