Ljubljana prižiga praznične luči, začenja se veseli december!

S petkovim prižigom prazničnih luči in odprtjem prazničnega sejma se v Ljubljani pričenja praznično decembrsko dogajanje.

S petkovim prižigom prazničnih luči in odprtjem prazničnega sejma se v Ljubljani pričenja praznično decembrsko dogajanje.

V petek ob 17. uri se bodo v Ljubljani prižgale praznične luči. Po kratkem kulturnem programu in nastopu otroškega pevskega zbora bodo obiskovalci skupaj z županom Zoranom Jankovićem na Prešernovem trgu odštevali sekunde do trenutka, ko se bo Ljubljana za dober mesec odela v praznično preobleko.

Z jutrišnjim dnem se odpira tudi praznični sejem na Bregu, Prešernovem, Pogačarjevem in Kongresnem trgu ter Cankarjevem, Gallusovem in Petkovškovem nabrežju.

Praznični sejem, ki ga spremlja ponudba v gostinskih hišicah, bo postal središče družabnega dogajanja, na bližnjih trgih pa se bodo vrstili brezplačni koncerti in druge prireditve.

Ne zamudite najzanimivejšega dogajanja

30. novembra ob 17. uri bodite zraven, ko se prižgejo praznične luči. Po kratkem kulturnem programu bo sledil nagovor župana, nato pa se bodo hkrati prižgale vse luči praznične osvetlitve v mestu.

S 30. novembrom se pričenja tudi praznični sejem na Bregu, Prešernovem, Pogačarjevem in Kongresnem trgu ter Cankarjevem, Gallusovem in Petkovškovem nabrežju.

Med 30. novembrom in 6. decembrom bo na Kongresnem trgu Ledena dežela. Pravljične podobe, ustvarjene iz prepleta kristalnega ledu in snega, ki so jih oblikovali znani slovenski in tuji umetniki, se bodo razprostirale v veliki ohlajeni dvorani. Tema razstave so zmaji.

5. decembra bo potekal Miklavžev sprevod. Od Krekovega do Prešernovega trga ga bodo spremljali parklji, vragi in zbor angelčkov, ki bodo otrokom delili pecivo, sadje in bombone.

Posebno doživetje v srcu praznično okrašene Ljubljane bo tradicionalni božični koncert 24. decembra pred Magistratom.

V zadnjih dneh letošnjega leta se bo izpod Triglava v svoji kočiji z vpreženimi lipicanci v Ljubljano pripeljal Dedek Mraz. Med 26. in 30 decembrom vas bo pozdravljal na svoji tradicionalni poti s postanki pred Mestno hišo ter na Prešernovem in Kongresnem trgu.

Na zadnji letošnji dan bodo v središču mesta potekala silvestrovanja na prostem. Ob polnoči bo ognjemet z Ljubljanskega gradu osvetlil nebo nad Ljubljano in oznanil pričetek novega leta.

Ves čas veselega decembra pa se boste lahko srečevali in družili ob stojnicah s kuhanim vinom, toplim čajem, likerji ter ponudbo klobas, jedi z žara, šmorna in drugih dobrot.