Ljubljana Festival napoveduje pestro kulturno poletje

Ljubljana Festival bo tudi letos s skrbno izbranim in žanrsko raznovrstnim programom pomembno prispeval k poletnemu kulturnemu dogajanju v Ljubljani.

67. Ljubljana Festival, ki bo trajal od julija do septembra, bodo zaznamovali baletne in operne predstave, muzikali, komorni in simfonični koncerti, Mednarodna likovna kolonija, otroške in mladinske delavnice, Ljubljana Festival na Ljubljanici in še mnogo več.

Zelo pestro bo že pred uradnim začetkom, ko boste lahko prisluhnili Verdijevemu Rekviemu, ki bo zazvenel pod taktirko slovitega Plácida Dominga, ki ga v tej vlogi še niste videli.

foto: Festival Ljubljana | ljubljanafestival.si

Otvoritev festivala z eno najbolj poznanih oper

V začetku julija pa bo sledil najteže pričakovani kulturni dogodek v letu, otvoritev 67. Ljubljana Festivala, ki se bo začel z eno najbolj poznanih in največkrat izvajanih oper, ne le v skladateljevem opusu, temveč v celotni operni zgodovini, Aido. Režiser Dražen Siriščević bo uprizoritev premišljeno vkomponiral v prizorišče, opero pa bo še dodatno popestril nastop lipicancev iz Kobilarne Lipica.

V poletno obarvani prestolnici bomo vse do septembra priča številnim gostovanjem največjih svetovnih glasbenih imen, ki navdušujejo po vsem svetu.

foto: Festival Ljubljana | ljubljanafestival.si

Na 67. Ljubljana Festivalu se bodo zvrstili: plesalka flamenka María Pagés, bas kitarista Marcus Miller in Stanley Clarke, sodobna plesna zasedba Aterballetto, gledališče Teatro Regio iz Torina z Verdijevo La traviato, Shenzhenski simfonični orkester z Dayem Linom, Filharmonični orkester iz Seongnama z violinistom Sergejem Krilovim, Orkester Münchenskega radia in Zbor Bavarskega radia pod taktirko Ivana Repušića, koncert opernih arij z baritonistom Thomasom Hampsonom in sopranistko Eleno Mosuc, Mahlerjeva 2. simfonija s sopranistko Valentino Farcas in mezzosopranistko Bettino Ranch, ruska muzikala Onjeginov demon in Mojster in Margareta v izvedbi Gledališča LDM. Novaya Scena iz Sankt Peterburga, prima balerina Svetlana Zakharova s prijatelji, Orkester Slovenske filharmonije z dirigentom Charlesom Dutoitem in številni drugi umetniki.

Na sporedu bodo tudi manjši, intimnejši koncerti izvrstnih komornih glasbenikov.

Letošnji slavnostni zaključek bo še posebej zaznamovala poslovilna turneja enega največjih dirigentov sodobnega časa, Zubina Mehte, ki bo dirigiral Izraelski filharmoniji.

spot_imgspot_img

Naroči se na novice

Preberite tudi

Bi se morala tudi Ljubljana prilagoditi ‘zombijem s pametnimi telefoni’?

Uporaba pametnih naprav med premikanjem po prometnih mestnih ulicah...

Skrita urbana umetnost pod Celovško cesto

Podhod pod Celovško cesto pri Kinu Šiška je ena...

4 ideje, kako se izogniti mestnemu hrupu

Pri življenju v mestu postaja zvočno okolje vse bolj...

20 idej za bolj zeleno delovno okolje

Vse več ljudi si prizadeva prispevati svoj delček k...

Ljubljana Times Instagram: top 10 fotografij meseca maja

Na Instagram profilu Ljubljana Times lahko spremljate fotografije Ljubljane. Oglejte...
spot_imgspot_img