Iščejo direktorja: bi prevzeli vodenje Kina Šiška?

Objavljen je javni razpis za direktorja oziroma direktorico javnega zavoda Center urbane kulture Kino Šiška. Dosedanjemu direktorju Simonu Kardumu se izteka drugi mandat.

Objavljen je javni razpis za direktorja oziroma direktorico javnega zavoda Center urbane kulture Kino Šiška. Dosedanjemu direktorju Simonu Kardumu se izteka drugi mandat.

Kino Šiška je od leta 2009 osrednja slovenska institucija na področju sodobne koncertne ponudbe. Tej dodaja še program vizualne in uprizoritvene kulture.

Center urbane kulture v Šiški dopolnjuje kulturno podobo Slovenije predvsem s prepoznavnimi festivali kot je denimo MENT in mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival ter s prvo slovensko ligo osnovnošolskih in srednješolskih glasbenih skupin Špil liga. Pod okriljem deluje tudi galerija DobraVaga, ki v ospredje postavlja estetske premisleke mlade generacije ustvarjalcev.

Dosedanjemu direktorju, hkrati tudi prvemu in edinemu doslej, Simonu Kardumu se na čelu Kina Šiška izteka drugi mandat. Na čelu Centra urbane kulture je od samega nastanka, leta 2009.

Javni razpis

V sredini februarja je Mestna občina Ljubljana objavila javni razpis za prosto delovno mesto direktorja oziroma direktorice. Za to mesto se lahko potegujete, če poleg splošnih zakonskih pogojev izpolnjujete še naslednje pogoje:

  • imate najmanj visokošolsko izobrazbo in najmanj štiri leta delovnih izkušenj na področju dela javnega zavoda, od tega najmanj dve leti na vodstvenih delovnih mestih,
  • imate mednarodne in organizacijske izkušnje s področja dejavnosti zavoda,
  • strokovno poznate področje dela zavoda in imate vodstvene sposobnosti,
  • imate sposobnost organiziranja in vodenja dela,
  • aktivno obvladate slovenski jezik,
  • aktivno obvladate najmanj en svetovni jezik.

K prijavi je potrebno predložiti še program poslovnega in programskega razvoja zavoda. Rok za prijavo je 28. feburar 2019. Vse informacije pa lahko najdete na uradni spletni strani.