FOTO: Oktobra se začenja prenova Trubarjeve ulice

Občina za oktober napoveduje začetek celovite prenove Trubarjeve ulice, ki bo trajala predvidoma eno leto.

foto: ATELIERarhitekti

Občina za oktober napoveduje začetek celovite prenove Trubarjeve ulice, ki bo trajala predvidoma eno leto.

Oglejte si tudi:
• Kam na sprehod ali rekreacijsko hojo v Ljubljani
S septembrom novi vozni redi LPP

Predvidoma v začetku oktobra se bo začela prenova Trubarjeve ulice. Celovita prenova bo poleg nove podobe ulice vključevala tudi obnovo in gradnjo kanalizacije, vodovoda, plinovoda, vročevoda, optične infrastrukture ter javne razsvetljave.

Ulica bo na novo tlakovana in opremljena z novo urbano opremo. Površine bodo z nekoliko nižjimi robniki ohranile ureditev deljenega prostora namenjenega predvsem pešcem in kolesarjem. Vizualna razmejitev površin pa bo dosežena z različnimi vrstami tlakovanj.

foto: ATELIERarhitekti

Prenova bo trajala predvidoma eno leto

Dela se bodo začela na odseku Trubarjeve ulice, pri Prešernovem trgu. Predviden je potek del po posameznih odsekih, ki ne bodo daljši od 100 metrov. S tem želi občina zagotoviti čim bolj nemoteno delovanje objektov ob gradbišču. Prenova bo trajala predvidoma eno leto.

V okviru prenove bodo novo podobo dobile tudi priključne ulice, in sicer Obrežna steza, ulica Za čreslom ter Prečna, Kastelčeva, Znamenjska, Usnjarska ter Vidovdanska ulica. Te bodo predvsem bolj prilagojene gibalno oviranim, kolesarjem in starejšim.

foto: ATELIERarhitekti

Ena najzahtevnejših nalog

Trubarjeva je ena redkih ulic v starem mestnem jedru, ki se je uspešno izogibala obnovi. Projekt prenove so pripravili v biroju ATELIERarhitekti, ki so avtorji večih prenov v Ljubljani. Med drugim Petkovškovega nabrežja, Mesarskega mostu in Špice. V biroju ocenjujejo, da je Trubarjeva ena najzahtevnejših nalog doslej.