30 let navijaške skupine Green Dragons

Največja navijaška skupina v Sloveniji, Green Dragons, je s spektakularno večerno kuliso obeležila svoj 30. jubilej.

foto: Kerim Vodnik | instagram.com/kerimvodnik

Največja navijaška skupina v Sloveniji, Green Dragons, je s spektakularno večerno kuliso obeležila svoj 30. jubilej.

Okoli pol osme ure zvečer so se ugasnile luči v središču mesta, območje so zavzeli Dragonsi in s pirotehnično kuliso pripravili izjemne prizore, ki bodo ostali v spominu.

View this post on Instagram

🐸💚

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija) on

A navijači pravijo, da je to le prvi del proslave 30. obletnice. Uradna proslava bo v petek, 23. novembra 2018, na in predvsem tudi po prvenstveni tekmi, ko bo Olimpija v Stožicah gostila Muro. Napovedujejo številne koreografije in navijaški spektakel, ki ga slovenska scena še ni videla. “Žabarji, pravi žur se šele začenja,” so zapisali.

“Pri Olimpiji se zavedamo pomena naših najzvestejših navijačev, vemo, kaj so in kaj bodo dali našemu klubu. Za preteklih 30 let se jim želimo zahvaliti, jim čestitati, ter zaželeti vse dobro tudi v prihodnje!”
NK Olimpija

Začetki

Prvi transparent z napisom Green Dragons se je pojavil na Bežigrajskem stadionu na srečanju proti Prištini leta 1988. Skupina takrat še ni bila formirana, avtor pa se verjetno ni zavedal, kaj bo s tem povzročil.

Iniciativa za organizirano navijaštvo v podporo ljubljanski Olimpiji je prišla s strani navijačev iz Zasavja. Pobudo pa so kmalu za tem prevzeli Ljubljančani.